Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna zabielana Eli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt
fasolka szparagowa 30 dkg
młode marchewki 3 szt
młoda pietruszka 1 szt
młody seler 1/2 szt
ziemniaki 6 szt
kostki rosołowe 2 szt
ser topiony 100 g
śmietana 30% 125 ml
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
koperek 1/2 pęczka
natka pietruszki 1/2 peczka
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna zabielana Eli

Wszystkie warzywa umyć.Kalafior podzielić na różyczki.Z fasolki odciąć końcówki i pokroić w słupki.Marchewkę,pietruszkę,seler,ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Z cukini odciąć końcówki i pokroić w ćwierć krążki.Do garnka z 3 litrami wrzątku dodać kostki rosołowe,warzywa i gotować do miękkości.Serek pokroić w kostkę.Odlać litr wywaru z zupy,dodać serek i zmiksować.Do gorącej zupy z serkiem wlewać powoli śmietanę cały czas mieszając.Śmietanę z serkiem wlać do pozostałej zupy.Zupę doprawić maggi do smaku.Umytą natkę i koperek posiekać.Nalać zupę do talerzy i posypać zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 15:58
Dobra zupa.
Wiesława1 12.02.2012 12:49
lubie gotowane warzywka
SmacznaPyza 15.07.2011 18:56
lubię takie zupki jarzynowe, ale nie dawałabym kostki, wolę same warzywa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak