Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 30 dag
margaryna 30 dag
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
skórka z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Margarynę utrzeć z cukrem, potem dawać po jednym żółtku i ubitą pianę z białek. Dać proszek do pieczenia i mąkę i podzielić na dwie części, do jednej dać kakao, do drugiej skórkę z cytryny, na brytwankę dawać łyżkę ciasta białego, łyżke brązowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak