Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bób gotowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bób 1 kg
sól do smaku
słodzik do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bób gotowany

1 kg bobu, po umyciu, zalać wrzącą wodą, ok 1 litra z dodatkiem 1 łyżki soli i 2 łyżek słodzika. Gotujemy ok 15 min, po czym przez 30 min bób powinien pozostać w wodzie przez ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.02.2014 17:12
bardzo dobry
IwonaKa 03.11.2013 00:07
uwielbiam bób
Krystyna32 09.08.2013 07:00
bardzo lubię
jordi 29.04.2013 22:51
ciekawy sposób z tym słodzikiem,na pewno przetestuję
Katarzyna59 22.11.2012 15:19
fajny
TEtalicha 26.08.2012 17:39
nigdy nie dodawała słodzika
kupiska 06.05.2012 18:37
juz nie długo będzię...ja mam z działki także kilogramami jem...
Ewelina38 21.02.2012 08:59
oj i ja go uwielbiam, mogłabym jeść taki na "sucho", bez dodatków
magdziorka6 15.02.2012 19:17
TĘSKNIE ZA TYM SMACZKIEM:-)
cooleczka 20.01.2012 12:03
ja też zawsze dodawałam soli do gotowania - moja babcia tak robiła, ale spróbuję drugą wersję i wersję ze słodzikiem :) warto próbować, aby lepiej gotować. Dzięki za obydwie wskazówki :)
kate.500 20.07.2011 08:01
Do Pyzy - pamiętaj jakkolwiek nie krytykujesz moich przepisów, dodajesz mi pkt...
SmacznaPyza 15.07.2011 18:58
podstawowy błąd przy gotowaniu bobu....Ja nie dodaję soli, dopiero po ugotowaniu solę, gotuję 10 min. i cały jest miękki, nawet skórka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak