Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z gruszkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 3 szt
masło stopione 3 łyżki
cukier 4 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie 300 gram

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z gruszkami

Ciasto rozmrażamy wałkujemy na grubość pięciu milimetrów,wykładamy nim formę wysmarowaną tłuszczem i wstawiamy na 30 min do lodówki.Obrane gruszki kroimy w cienkie plasterki rozkładamy na cieście skrapiamy rozpuszczonym masłem i posypujemy cukrem.Ciasto wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy 30 min w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 15.04.2012 17:05
super
iza15 22.10.2011 15:20
pycha
iza15 22.10.2011 15:20
pycha
Krystyna32 28.08.2011 00:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak