Sposób przygotowania

Kapustkę pokrojoną gotujemy w pierwszej osolonej wodzie max 15 min. Po odcedzeniu, przygotowujemy drugą wodę. W wodzie rozpuszczamy kostkę bulionową, dodajemy odrobinę soli, cukru i soku z cytryny (ewent. ocet). Dodajemy pieprz według uznania. Proponuję dobrze doprawić, zeby było ostre. Bulion musi być dość esencjonalny. Dodajemy odgotowaną kapustkę i ewent. wędlinkę pokrojoną w kostkę. Gotujemy ok 5 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Bardzo smaczna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    ja dodaję jeszcze koperek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam taką kapustkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Kapusta to świetne warzywo, tyle można z niego zrobić, a wszystko takie pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    pyszna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !