Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 30 dag
cebula
przyprawa uniwersalna Kucharek
czosnek 1-2 ząbki
olej 2-3 łyżki
curry 1,5 łyżki
rosół warzywny 1 i 1/4 litra
ziemniaki 50 dag
marchewki 30 dag
pory 30 dag
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolkę zalać 600 ml zimnej wody, odstawić na całą noc. Cebulę pokroić w drobna kostkę, czosnek posiekać. Cebulę podsmażyć na oleju, włożyć czosnek, posypać curry, krótko zasmażyć. Dodać fasolkę razem z wodą. Wlać rosół, wsypać przyprawę uniwersalną. Gotować 45 minut. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Pory pokroić w cienkie krążki, marchewki na małe kawałki. Włożyć warzywa do garnka po 20 minutach gotowania. Gotową zupę przyprawić, udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 14.12.2012 18:32
wygląda jak po bretońsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak