Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 50 dag
cebule 2 szt.
por
ziemniaki 4 szt.
marchew
pietruszka
kawałek selera
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 1 kostka
olej 3 łyżki
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyby pokroić w kawałki. Cebulę posiekać. Na rozgrzanym oleju poddusić cebule i grzyby. Ziemniaki, por, marchew, pietruszkę i seler pokroić w kostkę. Przyprawić. Wlać 1,5 litra wrzątku, dodać kostkę bulionową. Gotować 20 minut. Wlać śmietanę rozmieszaną z mąką, gotować jeszcze 2-3 minuty. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak