Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jajeczny z łososiem i porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 1 szt
pietruszka zielona 1 pęczek
masło 2 łyżki
jaja 17 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
chilli 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
szpinak świeży lub mrożony 20 dag
filet z łososia 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jajeczny z łososiem i porem

Kroimy drobno pora (białą i jasnozieloną część), podsmażamy na 2 łyżkach masła i odstawiamy do wystygnięcia. 12 jaj gotujemy na twardo, a po wystygnięciu trzemy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną pietruszkę, wbijamy resztę jaj i wsypujemy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy wszystkie przyprawy. Szpinak rozmrażamy. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę masy jajecznej, następnie połowę szpinaku, łososia, drugą połowę szpinaku, a całość przykrywamy resztą masy jajecznej. Pieczemy 1godz i 15 min w 190 st. po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia i wyjmujemy z blaszki. Można podawać na ciepło lub zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 15.07.2011 08:50
Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda... To ja poproszę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak