Sposób przygotowania

Kroimy drobno pora (białą i jasnozieloną część), podsmażamy na 2 łyżkach masła i odstawiamy do wystygnięcia. 12 jaj gotujemy na twardo, a po wystygnięciu trzemy na grubych oczkach. Dodajemy posiekaną pietruszkę, wbijamy resztę jaj i wsypujemy bułkę tartą. Całość dokładnie mieszamy. Dodajemy wszystkie przyprawy. Szpinak rozmrażamy. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę masy jajecznej, następnie połowę szpinaku, łososia, drugą połowę szpinaku, a całość przykrywamy resztą masy jajecznej. Pieczemy 1godz i 15 min w 190 st. po upieczeniu zostawiamy do wystygnięcia i wyjmujemy z blaszki. Można podawać na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Jeśli smakuje tak dobrze jak wygląda... To ja poproszę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !