Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane grzanki z chleba

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb 4 kromki
jajko 1 szt
mleko 1 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
olej 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane grzanki z chleba

Kilkudniowy chleb pokroic na 4 kromki. Zamoczyc w mleku i zostawic na kilka minut. Jajko roztrzepac z łyżką wody. Namoczony chleb panierowac najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i znów w bułce. Smażyc na oleju z obu stron. Podawac posypane cynamonem i cukrem, ze śmietaną lub dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.01.2012 19:41
Lubię je, też czasami przygotowuję w podobny sposób.
Ela20 16.07.2011 20:13
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak