Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne rybne frytki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 30 dag
mąka 0,5 szkl
jajko 1 szt
chili do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
keczup pikantny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne rybne frytki

Filety rybne oczyść, umyj, osącz. Pokrój na nieduże paski, Przypominające kształtem frytki. Mąkę wymieszaj z 1/4 szklanki wody, jajkiem, chili, łyżką oleju, oprósz majerankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. ciasto zmiksuj na jednolitą masę. Dużą ilość oleju rozgrzej na patelni. Kawałki rybne maczaj w cieście, smaż na złoty kolor na oleju. Osącz z tłuszczu. Podawaj z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 05.08.2012 19:45
fajne, zjadłbym
dianix 25.11.2011 11:33
pikantne lubie bardzo
Krystyna32 15.07.2011 08:38
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak