Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę , cebulę w pół krążki , to przekładamy do miseczki doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie smażymy na gorącej patelni i w między czasie wstawiamy w garnku wodę , gdy się zagotuje to wrzucamy kostkę drobiową i wszystko z patelni . gotować do miękkości , gdy już będzie miękkie to szykujemy mały słoiczek wlewamy do połowy wodę i dajemy 2 łyżki mąki mieszamy to i wylewamy do garnka , czyli zagęszczamy, potem w tym samym słoiczku wlewamy sos z gulaszu i dajemy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, również wymieszać i wlać . Podajemy z makaronem dowolnym i do tego ogórek konserwowy. Przed zagęszczaniem sosu możemy dać do smaku jeszcze sól białą zwykłą i pieprz świeżo zmielony kolorowy prosto z młynka Prymat.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Super smaczna potrawa!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię schab....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !