Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz ze schabu z cebulą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Kucharek SMAK LATA 1 łyżeczka
cebula biała 4 szt
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz ze schabu z cebulą

Mięso kroimy w kostkę , cebulę w pół krążki , to przekładamy do miseczki doprawiamy wszystkimi przyprawami i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie smażymy na gorącej patelni i w między czasie wstawiamy w garnku wodę , gdy się zagotuje to wrzucamy kostkę drobiową i wszystko z patelni . gotować do miękkości , gdy już będzie miękkie to szykujemy mały słoiczek wlewamy do połowy wodę i dajemy 2 łyżki mąki mieszamy to i wylewamy do garnka , czyli zagęszczamy, potem w tym samym słoiczku wlewamy sos z gulaszu i dajemy 2 łyżeczki jogurtu naturalnego, również wymieszać i wlać . Podajemy z makaronem dowolnym i do tego ogórek konserwowy. Przed zagęszczaniem sosu możemy dać do smaku jeszcze sól białą zwykłą i pieprz świeżo zmielony kolorowy prosto z młynka Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.02.2013 08:23
pyszny obiad
ziutula
ziutula 05.11.2011 08:32
lubię schab....
Misiek1 15.07.2011 10:36
Super smaczna potrawa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak