Sposób przygotowania

Kapustę siekamy drobno i wrzucamy do garnka, dodajemy margarynę i podlewamy wodą. Gotujemy około 20 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Paprykę i cebulę myjemy, kroimy, marchewke obieramy i trzemy na tarce. Wszystko wkładamy do garnka i dokładnie mieszamy. Dorzucamy kostki rosołowe i gotujemy chwilę. Listki selera naciowego kroimy i wrzucamy do garnka. Podprawiamy przyprawą do bigosu, solą, pieprzem, papryką slodką mieloną, koperkiem, bazylią i majerankiem. Dusimy aż warzywa będą miękkie.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Rewelacyjna propozycja!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !