Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta po węgiersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 3 szt
kapusta 2 główki
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
woda 2 szklanki
margaryna 200 g
marchewka 3 szt
majeranek
bazylia
koperek świeży
seler naciowy
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
kostka rosołowa 2 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta po węgiersku

Kapustę siekamy drobno i wrzucamy do garnka, dodajemy margarynę i podlewamy wodą. Gotujemy około 20 minut. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. Dodajemy do kapusty. Paprykę i cebulę myjemy, kroimy, marchewke obieramy i trzemy na tarce. Wszystko wkładamy do garnka i dokładnie mieszamy. Dorzucamy kostki rosołowe i gotujemy chwilę. Listki selera naciowego kroimy i wrzucamy do garnka. Podprawiamy przyprawą do bigosu, solą, pieprzem, papryką slodką mieloną, koperkiem, bazylią i majerankiem. Dusimy aż warzywa będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia40 15.07.2011 10:49
Rewelacyjna propozycja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak