Sposób przygotowania

Biszkopt jasny: żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz żółtka, chwilę miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia, delikatnie łączymy składniki łyżką. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem blachę, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy około 30 minut. Biszkopt ciemny: białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka oraz cukier, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, delikatnie, lecz dokładnie mieszamy składniki łyżką. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy w temperaturze 180*C około 30 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopty przekrawamy wzdłuż na pół. Składniki ponczu łączymy ze sobą i nasączamy biszkopty. Masa śmietanowa: schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy masę śmietanową o smaku malinowym w proszku oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę. Ułożenie tortu: część biszkoptu ciemnego układamy na podkładce lub tacce. Na biszkopt wykładamy część masy śmietanowej, na masie układamy osączone z zalewy i pokrojone w cienkie plasterki brzoskwinie. Przykrywamy biszkoptem jasnym. Na biszkopt jasny wykładamy cienką warstwę dżemu jagodowego, następnie część masy śmietanowej, przykrywamy biszkoptem ciemnym. Następnie wykładamy pozostałą część masy, na masie układamy brzoskwinie, przykrywamy pozostałym biszkoptem jasnym. Przygotowujemy krem o smaku śmietankowym wg przepisu na opakowaniu. wierzch i boki tortu smarujemy warstwą kremu. Następnie na wierzchu wykałaczką rysujemy kontury Hello Kitty. Krem dzielimy na porcje, zabarwiamy odpowiednimi barwnikami, dekorujemy tort, tworząc Hello Kitty. Boki tortu dekorujemy wg gustu. Ja użyłam wiórek kokosowych żółtych i kremu zabarwionego na zielono i różowo.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    WOW, robi wrażenie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !