Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z serem i grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5-6 szt
kostka warzywna
mąka 1-2 łyżki
woda
cukier 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw
ser żółty
grzanki
pieprz
olej
masło 1 łyżkla
Ziele angielskie całe Prymat 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z serem i grzankami

Cebulę pokroić w krążki, przełożyć do rondla z olejem i masłem ,posypać solą cukrem. Dusić do momentu aż cebula będzie się rozpadać. W międzyczasie przygotować wywar z kostek warzywnych, i ziela angielskiego. Miękką cebule posypać mąką i zrobić zasmażkę. Podlewać bulionem, gdy konsystencja będzie już w miarę rzadka przełożyć do bulionu,chwile pogotować . Przelać do miseczek ,posypać serem i zapiec w piekarniku (można bez zapiekania). Posypać grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak