Sposób przygotowania

Z dwóch łyżek cukru,wody przygotowujemy jasny karmel,przelewamy go do naczynia żaroodpornego rozprowadzamy po dnie i ściankach.Z podanych składników przygotowujemy syrop i studzimy go.Z żółtek jajka i wody ucieramy krem masa nie powinna się pienić,dalej ucieramy dolewając po trochu syrop.Masę wylewamy na karmel przykrywamy folią aluminiową i pokrywką.Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni.Naczynie z kremem wstawiamy do większego naczynia wypełnionego do połowy wysokości gotującą się wodą,kiedy woda zacznie wrzeć zmniejszamy ogień i gotujemy 10 min.Następnie wstawiamy oba naczynia do piekarnika i zapiekamy 15 min po czym wyjmujemy i studzimy wstawiając mniejsze naczynie do zimnej wody.Krem odkrajamy nożem od krawędzi formy wykładamy na talerz.Deser taki można też przygotować w małych foremkach.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !