Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić po kolei 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei po 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Ciasto wyłożyć świeżymi malinami i jagodami, posypać drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    o jakie śliczne, aż ślinka leci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    jagodowe też musi być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    mniam,mniam,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !