Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wyłożyć dżem brzoskwiniowy z mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/149929/dzem-podwojnie-brzoskwiniowy-z-sokiem-marchwiowym.html i posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo smakowicie się zapowiada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    lubię takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Jak ładnie wyrośnięte ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !