Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z musem brzoskwiniowym i kruszonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Kasia 1 szt
mąka 3 szkl.
mleko 3/4 szkl.
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 15 g
cukier 1 szkl.
dżem morelowy 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: placek z musem brzoskwiniowym i kruszonką

Margarynę rozpuścić. Wyspać szklankę cukru do miski, dodać margarynę, wbić 4 jajka i dokładnie wymieszać. Wsypać po kolei 1 szkl. mąki , wymieszać (tak 3 razy), dodać mleko, pod koniec wsypać proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Kłaść na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wyłożyć dżem brzoskwiniowy z mojego przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/149929/dzem-podwojnie-brzoskwiniowy-z-sokiem-marchwiowym.html i posypać kruszonką zrobioną z mąki cukru i margaryny, piec 40 minut w temp. 180 stopni, potem włączyć na 10 minut termoobieg, wyłączyć, niech stygnie w piekarniku, po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika1968 12.10.2012 15:28
Super
Koper 17.06.2012 23:12
Jak ładnie wyrośnięte ciasto :)
Małgorzata106 27.10.2011 21:11
super
bejciu24 15.07.2011 19:53
lubię takie
pacpaw 14.07.2011 19:56
bardzo smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak