Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser awaryjny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawk
galaretka 1 op
cukier 2 łyż
śmietana 2 łyż
mleko 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: Deser awaryjny

Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody. W szklance gorącej wody rozpuścić żelatynę. Mleko, śmietanę i trzy truskawki zmiksować, lub porządnie roztrzepać. Do foremek powkładać truskawki, każdą foremkę zalać dwoma łyżkami galaretki (galaretkę postawić w ciepłe miejsce aby nie wystygła np:na grzejniku), foremki wstawić do lodówki na 5 minut. Ostudzoną żelatynę połączyć z zmiksowanym mlekiem wymieszać. Na zastygniętą galaretkę wlać masę mlekową, zostawić jeszcze miejsce na pozostałą galaretkę. Kiedy zastygnie masa mlekowa zalewamy pozostałą galaretką. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak