Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ Z KRÓLIKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka królicza 1 kg
sos mięsny z dziczyzny 250 ml
białe wino 1 kieliszek
śmietana 18 proc 125 ml
olej 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ Z KRÓLIKA

Królika podzielić na porcje,opłukać i osuszyć.Obsmażyć na gorącym oleju,oprószyć solą i pieprzem i dodać czosnek.Dodać sos z dziczyzny i białe wino.Dusić 45 minut.Wyjąć mięso.Powstały sos wymieszać z czerwonym winem i śmietaną.Krótko zagotować.Sosem polać mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.02.2014 11:18
moje smaki z dzieciństwa,pycha !
Ada-Gaba 01.08.2013 09:19
pysznie przygotowane mięsko
misia53 26.11.2012 00:39
Kiedyś, jak miałam króliki to nie jadłam a teraz z chęcią bym zrobiła....
Wafelek2601 06.03.2012 19:25
super
Ania67 17.11.2011 18:54
super
aga130982 16.10.2011 15:32
pycha
Seba 22.09.2011 19:16
smaczna
Justa32 12.09.2011 16:44
smaczne
Krystyna32 15.07.2011 08:39
pycha
IZABELA29 15.07.2011 08:15
mam aktualnie 4 króliki ,teściowa dała synowi do \"zabawy\' ,a ja teraz je dokarmiam.Akurat jak podrosną to się nadadzą na to danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak