Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA PO MIŃSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

anchois 16 szt
masło 80 gram
majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
ser żółty 3 łyżki
koperek 3 łyżki
pietruszka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PO MIŃSKU

Anchois przekroić wzdłuż na pół.Jajka ugotowane na twardo obrać,przekroić na pół i wyjąć żółtka.Żółtka utrzeć ze śmietaną,masłem i majonezem.Dodać posiekane zioła,posiekane na drobniutko 4 białka,paprykę.Przyprawić solą i pieprzem.Napełnić powstałą masą pozostałe białka jajek.Ułożyć w foremce do zapiekania.Starty na drobno ser wymieszać z bułką tartą i posypać nim jajka.Na każdym ułożyć po 2 fileciki anchois.Zapiekać 10 minut w 200st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 03.02.2014 16:13
ja też muszę spróbować
Bernadeta1 19.01.2013 09:55
pyszna taka kolacja
kate.500 04.07.2012 07:56
pycha
Krystyna32 08.04.2012 09:28
extra
malcik111 03.04.2012 08:20
a ja lubie takie jajeczka:)
IZABELA29 19.09.2011 09:56
pysznie ,ser ,koperek i pietruszka ...mniam
ben-ka 18.09.2011 12:41
też bym zjadła........
Elżbieta17 17.09.2011 17:21
Ciekawy przepis, muszę wypróbować:)
Seba 01.09.2011 09:54
smaczne
Natalia/tubisiek 14.08.2011 08:27
fajne
kanu83 06.08.2011 15:39
pyszne
misia53 20.07.2011 19:40
Jajka lubię na różne sposoby i cholesterolu nie mam za duzo....hihi...
IZABELA29 17.07.2011 08:52
muszę kiedyś zrobić ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak