Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek w bułce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur 0,5 litra
wywar warzywny 1 litr
kiełbasa biała 20 dag
olej 1 łyżka
jajko 2 szt.
majeranek
ząbek czosnku
sól
pieprz
natka
bułka 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek w bułce

Do wywaru wlać żur, gotować 10 minut. Dodać czosnek, sól, pieprz, majeranek. Z bułek wyjąć miekisz, wlać żurek. Podawać z ugotowanymi jajkami i kiełbasą, posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak