Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 50 dag
cebula
masło 2 łyżki
pietruszka
marchewki 3 szt.
rosół drobiowy 2 litry
śmietana 1/2 szkl.
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa

Grzyby pokroić w plastry. Cebulę posiekać. Grzyby i cebule podsmażyć na maśle. Marchewkę i pietruszkę pokroić na kawałki. Rosół zagotować, wrzucić warzywa oraz podduszone grzyby z cebulę. oprószyć solą. Zupę zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać, zagotować. Przyprawić sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak