Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 12 szt.
boczek wędzony 15 dag
olej 4 łyżeczki
tymianek 8 gałązek
rosół 2 litry
cebula dymka ze szczypiorkiem 8 szt.
bagietka 8 kromek
sól
pieprz
natka pietruszki
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule pokroić w krążki, boczek pociąć w paseczki. Boczek podsmażyć, a potem cebulę. Tymianek posiekać i wrzucić do cebuli. Podlać rosołem, gotować 10 minut. Dymi pokroić w ukośne krążki. Kromki bagietki posypać tartym serem, zapiekać w piekarniku kilka minut. Krążki dymki wrzucić do zupy po 8 minutach gotowania. Przyprawić solą i pieprzem. Do zupy dodać grzanki serowe. Posypać boczkiem, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak