Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 250 g
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki
ser cheddar 300 g
ząbek czosnku
rosół 4 szkl.
chili w proszku
mleko 1 szkl.
sól
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa serowa

Cebulę drobno posiekać. Podsmażyć na maśle. Zalać rosołem. Gotować 10 minut. Zmiksować. Szynkę pokroić w małe kawałki. Czosnek rozetrzeć z solą. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać z mlekiem. Ser razem z czosnkiem połączyć z zupą, a następnie wrzucić szynkę. Dodać paprykę, doprawić chili. Podawać z białym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 10.02.2012 09:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak