Sposób przygotowania

Kupiłam ostatnio książeczkę w Biedronce pt. Kuchnia turecka i zainspirował mnie jeden z przepisów, który nieco zmodyfikowałam i przedstawiam pod spodem:

1.Pierś z kurczaka pokroić wzdłuż na jak najdłuższe cienkie paseczki.
2.Jedną małą cebulę zetrzeć na tarce ( jak na placki). Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory przelać wodę i zdjąć z nich skórkę, usunąć gniazda nasienne i zmiksować ( można użyć koncentratu pomidorowego).
3. W miseczce wymieszać cebulę, czosnek, pomidory, bazylię, sok z cytryny, oliwę oraz pieprz.
4.Do marynaty dodać kurczaka i dokładnie wszystko wymieszać. Odłożyć do lodówki na noc.
5.Nadziewać kurczaka na patyczki, pomiędzy niego wkładać po 1/8 cebuli. Grillować, aż będą miękkie.
6.Ja podałam szaszłyki z sosem jogurtowym ze świeżym ogórkiem, czosnkiem i koperkiem; oraz gotowaną na parze zieloną fasolką szparagową, polaną masłem czosnkowym.
7.Z podanej ilości składników wyszło mi 6 szaszłyków.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo smaczne
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pięknie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Bardzo smakowite.
  • 0
    original
    Opublikowano

    tonia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wspaniałe, wypróbuję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    atrakcyjne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !