Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki mięsno-warzywne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior kilka różyczek
papryka żółta 1 szt.
pietruszka zielona
cebula 2 szt.
mięso mielone 600 dag
przyprawa do gyrosa
jajko
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka 3/4 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki mięsno-warzywne

1. Kalafior ugotować i drobno pokroić.
2. Paprykę i cebulę pokroić.
3. Pietruszkę posiekać.
4. Mięso wymieszać z warzywami, jajkiem, dwoma łyżkami bułki tartej, przyprawą i bułką (bez wody).
5. Formować kotleciki. Panierować w tartej bułce. Smażyć na oleju.
6. Podać z ogórkiem kiszonym i ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak