Sposób przygotowania

Płatem ciasta wylep naczynie do tarty o średnicy ok. 22cm i ponakłuwaj widelcem. Pozostałe ciasto, to wystające ponad rant, odkrój. Na cieście ułóż papier do pieczenia, obciąż suchą fasolą i wstaw na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W tym czasie bób zalej wrzątkiem, odstaw na 2-3 minuty i obierz z twardych łupin. Szynkę pokrój w kostkę, wymieszaj z bobem. Zdejmij z ciasta papier z fasolą. Ułóż masę na cieście. Serek wymieszaj ze śmietaną i rozkłóconymi jajkami, dodaj szczypior. Przypraw solą i pieprzem. Wyłóż jajeczno-śmietankową masę na bób z szynką. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni, aż masa się zetnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !