Sposób przygotowania

Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Cebule obieramy i kroimy w krążki. Kostki bulionowe wrzucamy do wody, dodajemy marchew i cebulę. Gotujemy do miękkości a następnie miksujemy. Jedną pomarańcz obieramy ze skórki i białej błonki, dzielimy na cząstki. Z pozostałych pomarańczy wyciskamy sok i dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i imbirem. Zupę podgrzewamy, rozlewamy do bulionówek i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Do dekoracji zupy pomarańcz możemy zastąpić jabłkiem pokrojonym w drobną kostkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Fantastyczne połączenie - podoba mi się taka zupa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !