Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 kilogram
ketchup łagodny 1 słoik
sól do smaku
miód 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Imbir mielony Prymat 1 szczypta
ketchup 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Raczki

Wszystkie składniki (oprócz skrzydełek) wymieszać tak by powstał sos. Skrzydełka zamoczyć w powstałym sosie i pozostawić na 24 godziny w lodówce.
Po upływie wskazanego czasu, skrzydełka wraz ze sosem pieczemy 1,5 godziny przykryte folią aluminiową. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 15-20 minut.
Podawać na zimno i na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak