Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3
cukier 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
jagody 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jagodowy

Jagody opłukać, zmiksowac z połową cukru. Zelatynę namoczyć w 3 lyżkach zimnej wody, podgrzać, ostudzić i wymieszać z jagodami. Białka ubić z resztą cukru na sztywną pianę i nadal ubijąć, porcjami dodając do zmiksowanych jagód. Mus rozłożyć do pucharków i wstawic na 3 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak