Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żebreka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
mąka 1-2 łyżki
suszone śliwki
suszone figi
pieprz do smaku
sól do smaku
śmietana 2 łyżki
jabłka suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Żebreka

Żeberka umyte i pokrojone na małe porcje wrzucić do garnka razem z suszem, zalać wodą i gotować pod przykryciem do momentu aż będą miękkie. Kiedy konsystencja zrobi się gęstawa, przyprawić solą i pieprzem według uznania.
Pod koniec gotowania dodać śmietanę z mąką lub zasmażką.

Wyśmienicie smakują z ziemniakami i młodą kapustą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak