Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pory z parówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 5 szt.
por
boczek wędzony 5 plastrów
bulion 1/2 szkl.
parmezan starty 2 łyżki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pory z parówkami

Każdą parówkę owinąć plastrem boczku. Por pociąć na kawałki długości parówek. Podzielić na liście, na 3 minuty włożyć do wrzątku. Ułożyć liście pora na dnie naczynia do zapiekania. Włożyć do liści owinięte boczkiem parówki. Kostkę bulionu rozpuścić w gorącej wodzie. Zalać bulionem parówki, posypać parmezanem. Piec 15 minut w 220 stopniach. Na liściach można ułożyć po plasterku żółtego sera, a dopiero na serze owinięte boczkiem parówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 14.07.2011 08:43
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak