Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa 2

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 25 dag
jajko 3 szt.
śmietana kremówka 10 dag
brokuły 75 dag
sos holenderski w proszku 2 torebki
masło 25 dag
szynka 12 plasterków
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa 2

Ryż ugotować. Zetrzeć ser, połowę wymieszać z ryżem. Włożyć na wysmarowanej tłuszczem formy. Jajka roztrzepać ze śmietaną, solą i pieprzem, zalać ryż. Posypać pozostałym serem. Piec 35-40 minut w 200 stopniach. Brokuły podzielić na małe różyczki, gotować 8-10 minut w osolonej wodzie. Zagotować szklankę wody, wsypać proszek na sos holenderski, rozmieszać. Masło pokroić na małe kawałeczki. Mieszając sos dodawać po kawałeczku masła. Wyjąć gotową zapiekankę, polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak