Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pamułka śliwkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1,5 l.
śmietana 10 dag
mąka 1 łyżka
cynamon
Goździki całe Prymat cukier
śliwki węgierki 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pamułka śliwkowa

Umyć śliwki, wyjąć z nich pestki, po czym rozgotować owoce w wodzie z dodatkiem cynamonu i goździków. Przetrzeć,zaprawić śmietana i mąką, zagotować. Podawać z grzankami.!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 20.01.2013 17:30
pycha
Elżbieta17 19.12.2011 10:50
ciekawy przepis:)
Wacław 15.12.2011 11:07
fajny przepis,ciekawa nazwa !
iga2 07.12.2011 14:15
fajna
Iwona51
Iwona51 18.11.2011 09:08
super
Grazyna0211 02.09.2011 11:37
fajne nigdy tak nie robiłam
Teresa19 23.08.2011 11:30
ciekawa nazwa
IZABELA29 19.07.2011 12:08
ciekawa propozycja i ta nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak