Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz flisacki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karmazyna 80 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 15 dag
koncentrat pomidorowy 5 dag
mąka 1 łyżka
woda 1 szklanka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz flisacki

Boczek pokroić w krótkie, cienkie paski, podsmażyć razem z pokrojoną cebulą, dodać koncentrat pomidorowy, paprykę oraz zasmażkę z mąki. Całość rozprowadzić wodą, doprawić do smaku solą i pieprzem, otrzymamy sos odstawić, niech na cięgnie. W tym czasie filety z ryby pokroić na niewielkie porcje, posolić, oprószyć mąką, usmażyć i zalać sosem. Podawać z makaronem lub kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 31.08.2013 10:23
pychotka taki gulasz
Łukasz15 29.08.2013 09:21
Pyszny gulasz
Ada-Gaba 23.07.2013 21:59
takiego nie jadłam
kriso 01.04.2012 17:58
ciekawy przepis
kriso 01.04.2012 17:58
ciekawy przepis
junox 24.01.2012 21:58
super
Seba 01.12.2011 10:35
super
Robert10 19.11.2011 19:28
zapowiada się pysznie
Teresa19 13.09.2011 08:54
ciekawy przepis
halina17 10.09.2011 21:17
dobry przepis
Magdalena80 03.09.2011 20:08
ciekawy gulasz...
Grazyna0211 28.08.2011 15:34
super!
Magdalena80 22.08.2011 23:28
pyszności
kate.500 17.08.2011 10:05
pycha
smakoszek 27.07.2011 22:13
świetny
ben-ka 23.07.2011 11:26
w takim wydaniu gulaszu nie jadłam.
ela16 17.07.2011 12:26
fajne
Ania67 14.07.2011 08:21
ciekawy
anja3107 13.07.2011 22:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak