Sposób przygotowania

1) Ziemniaki obrać.Oczyszczoną cebulę pokroić w plastry. Paprykę przepołowić, po usunięciu gniazd nasiennych umyć i pokroić w paski. Kotlety również pokroić w paski.
2) Ziemniaki obsmażyć na margarynie na złoty kolor.
3) Kolejno podsmażyć mięso, paprykę i cebulę, a następnie odstawić w ciepłe miejsce. Do głębokiej patelni wlać bulion, dodać serek topiony, zagotować, stale mieszając, zagęścić mąką ziemniaczaną.
4) do bulionu wsypać groszek, podsmażone mięso i warzywa, całość dusić ok 5 min. Umyty i osuszony szczypiorek posiekać i dodać do potrawy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !