Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w rumie i odstawić. Cukier, masło i jajka z dodatkiem soli utrzeć na jednolitą masę. Dodać mąkę, wyrobić ciasto i odstawić na godzinę. Dodać osączone rodzynki. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec w temp. 180 stopni przez 25-30 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    klasyczny, fajny przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ale pychotka :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Uwielbiam mazurki- są przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fany przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !