Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szk
masło 1 kostka
cukier puder 10 łyżek
jajko 2 szt
rodzynki 25 dag
rum
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z rodzynkami

Rodzynki namoczyć w rumie i odstawić. Cukier, masło i jajka z dodatkiem soli utrzeć na jednolitą masę. Dodać mąkę, wyrobić ciasto i odstawić na godzinę. Dodać osączone rodzynki. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec w temp. 180 stopni przez 25-30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 22.12.2013 11:31
fany przepis
Grazyna0211 19.07.2013 10:50
smaczne ciasto
kanu83 05.04.2013 09:58
Uwielbiam mazurki- są przepyszne
Rybciia 28.03.2013 08:50
ale pychotka :-)
smakoszek 09.11.2012 20:38
świetny
alaaa 07.03.2012 10:59
coś dla mnie
barbara11561 05.11.2011 06:51
pyszny
Izabela28 18.08.2011 20:50
klasyczny, fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak