Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oliwki po madrycku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki czarne 65 dkg
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
oliwa
ocet balsamiczny
Papryka ostra mielona Prymat
sól
czosnek 1 ząbek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: oliwki po madrycku

Oliwki płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy wrzucamy do salaterki dodajemy obraną,umytą i pokrojoną w kostkę dymkę,doprawiamy oliwą,octem papryką,solą i pieprzem i dokładnie mieszamy,następnie dodajemy drobno posiekany czosnek,oregano i ponownie mieszamy.Przed podaniem wstawiamy do lodówki na godzinę.Podajemy z białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 18.07.2011 09:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak