Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mrożony deser z arbuza

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz 1/2 szt
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 1/2 szkl
mięta do dekoracji
bita śmietana wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Mrożony deser z arbuza

1. Arbuzy kroimy w kawałki. Usuwamy skórkę i pestki. Miąższ miksujemy i wstawiamy do lodówki.
2. Miętę myjemy i osuszamy. 2 gałązki odkładamy, z reszty obrywamy listki. Miksujemy z sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy z musem z arbuza. Wkładamy na 1,5 godziny do zamrażarki. Wyjmujemy i miksujemy. Mrozimy kolejne 1,5 godz. Przed podaniem ponownie miksujemy.
3. Deser wkładamy do pucharków i dekorujemy bita śmietaną oraz miętą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 25.05.2013 14:49
bardzo lubię arbuza
Elżbieta17 21.12.2011 11:12
pyszny deser:)
Krystyna32 14.07.2011 08:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak