Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące gwiazdki z sardynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 3 szt
szalotka
skórka otarta z cytryny 1/2 szt
kolendra
sól
pieprz
ciasti filo 4 płaty
sardynki 1 (w pomidorach)

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące gwiazdki z sardynkami

Pomidory obieramy wyjmujemy miąższ i kroimy w kostkę.Szalotkę siekamy i szklimy na oliwie dodajemy skórkę z cytryny i pomidory,kiedy zmiękną dorzucamy posiekaną świeżą kolendrę i doprawiamy do smaku.Sardynki rozgniatamy widelcem.Płaty ciasta smarujemy olejem z sardynek,na każdym kładziemy część rybnego farszu i zaginamy cztery rogi tak aby utworzyła się gwiazda.Układamy na blasze i pieczemy 7 min w 180 stopniach.Podajemy ze schłodzonym piure z pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 09.09.2011 20:39
super
Krystyna32 28.07.2011 08:16
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak