Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONY BOCZEK

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 2,5 kg
mleko 1 szklanka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
pieprz czarny do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONY BOCZEK

Boczek mielimy. Czosnek siekamy, ucieramy z kucharkiem, łączymy z boczkiem. Do mięsa dodajemy mleko, wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Zawijamy w folię i pieczemy w podłużnej formie ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.11.2014 11:28
bardzo smaczny
Zoso 29.03.2012 22:14
uwielbiam boczek
1j1o1l1a1 13.07.2011 19:14
lubię boczek...chudy :) w przepisie wykorzystano duuużą porcję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak