Sposób przygotowania

1/2 kg polędwica wołowa
4 duże pieczarki
2 papryczki chili
8 łyżek ocet winny z czerwonego wina
6 łyżek sos sojowy ciemny
1 puszka fasoli konserwowej białej
15g czosnek płatki podsuszane
4 łyżki oliwa
1/2 pęczka natki pietruszki (grubo posiekanej)

Mięso myjemy-osuszamy. Kroimy w poprzek a następnie w kostkę lub w paski jak kto woli.
Na rozgrzany wok dodajemy oliwe,następnie wrzucamy mięso.Obsmażamy z każdej strony.Dolewamy ocet winny-mieszamy delikatnie potrząsając wokiem .Wszystko dusimy około pół godziny (chyba że mięso jest stare to dłużej-ja trafiłam akurat na super mięciutkie) Myjemy paryczke chili i kroimy w krążki włacznie z ziarenkami.Pieczarki obieramy i kroimy w grube plastry.Jak nam ocet winny odparuje wrzucamy papryczke,pieczarki i płatki czosnku-mieszamy.Nastepnie dolewamy sos sojowy i dodajemy odcedzoną fasole.Wszystko razem dusimy jeszcze około siedem minut i gotowe.
Podajemy na gorąco z ryżem,obficie posypując natką pietruszki :)

SMACZNEGO . . . . . .

Ostro ale smacznie.Polecam :-)

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jak zwykle, apetycznie i smacznie.
  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dzieki Heniu :-)
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    tak lubię polędwicę wołową, że chyba szkoda byłoby mi jej na gulasz chociaż Twój wygląda bardzo apetycznie
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Wiem bo to drogie mięsiwo,ale ja tak chciałam własnie spróbowac na ostro hihi :D i wyszło super paliło że ho,ho ;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Jak dla mnie rewelacja!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    coś wspaniałego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !