Sposób przygotowania

Serca odmoczyć w zimnej wodzie, wycisnąć krew, wyciąć żyły i kanaliki, wypłukać, osuszyć. Pokroić w drobną kostkę. Dodać przyprawę Kucharek. Serca podsmażyć na oleju, podlać wrzącą wodą i dusić do miękkości, 15 minut przed końcem duszenia dodać kapelusze borowików pokrojone w paski. W razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą. Na koniec dodać śmietanę do sosów, 1 łyżeczkę skrobi kukurydzianej wymieszanej w niewielkiej ilości wody, doprawić pieprzem, jeszcze chwilkę gotować. Wyłożyć na płaski talerz, podawać z chlebem żytnim ze słonecznikiem, ozdobić listkami bazylii.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczny przepis.Lubię serca, ale od jakiegoś czasu wychodzą mi twardawe.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Może to jest tak jak z wątróbką, że solenie im szkodzi, ja jak widzisz używałam tylko przyprawy do dań i podlewam wrzącą wodą i są b.dobre.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    Wygląda bardzo zachęcająco.
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    kupuje serca!
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Jolu, moje w smaku są też dobre, tylko takie lekko gumowe.Następnym razem wypróbuję Twoją radę,że nie solić.Pozdrawiam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !