Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z jagodami \"ambrozja\"

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
mąka 2 szkl
olej 1/3 szkla
sok z cytryny 1/2
wrzątek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
czekolada biała 200 g
masło 100 g
śmietana 18 proc 1 kubeczek
śmietana 30-pocentowa 1
serek mascarpone 1 opakowanie
jagody 1/2 kg
polew czekoladowa 1
cukier 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z jagodami \"ambrozja\"

Z podanych produktów upiec \"biszkopt który zawsze się udaje\" Przekroić na 3 części.
Masa wykonać według przepisu \" jasny krem baza do tortów\". Z kremy odłożyć kilka łyżek na posmarowanie wierzchniej warstwy. Do reszty kremu dodać jagody. Kremem przełożyć warstwy biszkoptu. Wierzch i boki pokryć częścią kremu bez jagód . Udekorować wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia1987 24.07.2011 21:48
Wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak