Sposób przygotowania

Ogórki przekroić wzdłuż ,zasypać 4 łyżkami soli,wymieszać i trzymać 6 godzin.Odcisnąć do miski.
Zalewa:
Ocet,wodę,cukier,chili i olej zagotować.
Marchew pokroić słupki.
Do słoików wkładać po 2 ząbki czosnku,listek i kilka słupków marchewki i upychać ogórki.Zalewać gorącą zalewą.
Słoiki pasteryzować 10 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Coś nowego, fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    też zawsze dodaję chili bo lubię ostre smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !