Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKA Z CYNAMONEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
cynamon
cukier 3/4 szklanki
margaryna 100 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
kakao 2 łyżki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKA Z CYNAMONEM

Jabłka umyć, wykroić miąższ, odciąć wierzchołki. Miąższ wymieszać z cukrem i cynamonem a następnie napełnić wydrążone jabłka. Owoce piec ok. godzinę czasu w średnio nagrzanym piekarniku. Jajka ubić z drugą częścią cukru na parze. Do ostudzonych jajek dodać margarynę zmiksowaną z cukrem waniliowym i kakao. Wymieszać dokładnie. Sosem polać upieczone do miękkości jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 18.01.2012 19:29
Lubię to!!
ziutula
ziutula 16.10.2011 07:07
lubie takie jabłka..
1j1o1l1a1 13.07.2011 19:16
właśnie mam sporo jabłek...- do dzieła więc:))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak