Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO WIEWIÓRKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanki
mąka 2 szklanki
jajko 4 sztuki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 3 sztuki
mąka do posypania
tłuszcz do formy
orzechy włoskie 3/4 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO WIEWIÓRKA

Jajka zmiksować, dodać cukier, następnie olej, sodę, proszek do pieczenia, mąkę, wymieszać. Do surowej masy wsypać orzechy oraz obrane i pokrojone jabłka.

Masę przelać do posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy, ciasto piec ok. 45 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.01.2012 17:44
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak